Президентите на Франция и САЩ Еманюел Макрон и Доналд Тръмп,

...
Президентите на Франция и САЩ Еманюел Макрон и Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Макрон и Тръмп имали кратка и сърдечна дискусия за търговията и Северна Корея

Президентите на Франция и Съединени американски щати Еманюел Макрон и Доналд Тръмп, които преди срещата на Г-7 си размениха реплики в " Туитър " имаха през днешния ден къса " доста сърдечна " полемика за търговията и Северна Корея. Това заяви френски представител, представен от Ройтерс.

 
По думите му Тръмп е изискал среща с Макрон при идването си в канадската провинция Квебек и те са разговаряли малко повече от 10 минути.
В пост в " Туитър " Макрон съобщи желанието си да направи опит да убеди Тръмп посредством разговор, " с цел да бъдат предпазени ползите на французите и на всички, които, че светът може да бъде граден единствено дружно ". Френският президент е качил в обществената мрежа и къс видеоклип от срещата си с Тръмп преди началото на срещата на седемте най-развити демократични страни, добави ТАСС.

 
Има много дребна възможност след започващия през днешния ден двудневен конгрес на Г-7 да бъде огласено взаимно изказване на водачите заради неналичието на консенсус по комерсиалните въпроси, настояват пред Ройтерс няколко източника от делегациите. Според тях вместо текст, утвърден от Англия, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция и Япония, домакинът Канада ще огласи единствено резюме от случилото се на срещата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР