Президентите на Франция и Румъния Еманюел Макрон и Клаус Йоханис,

...
Президентите на Франция и Румъния Еманюел Макрон и Клаус Йоханис,
Коментари Харесай

Ще възстановим всичко. Макрон, Шолц, Драги и Йоханис се срещнаха със Зеленски в Киев


Президентите на Франция и Румъния Еманюел Макрон и Клаус Йоханис, немският канцлер Олаф Шолц и министър председателят на Италия Марио Драги се срещнаха в четвъртък с украинския президент Володимир Зеленски в Киев.

Те посетиха украинската столица, с цел да показват поддръжката си за съпротивата на локалното население против съветската военна инвазия, почнала на 24 февруари.

В рамките на визитата си четиримата европейски водачи разгледаха и разрушенията в близкия град Ирпин, който дружно с Буча и Бородянка се трансформира в знак на жестокостта, с която работи съветската войска. Именно в тези районни бяха открити всеобщи гробове и трупове на десетки цивилни, убити по време на опита на руснаците на обкъжат Киев през март.

"Всички сме виждали тези фрагменти на един унищожен град, който е по едно и също време град-герой, тъй като точно тук, апропо, украинците стопираха съветската войска, която напредваше към Киев. Затова той символизира героизма на армията, само че също и на украинското население ", сподели френският президент.

 Чуждестранната делегация преглежда разрушенията в Ирпин.
По думите му пред съпътстващите делегацията публицисти в Ирпин той е видял "белезите на варварството " в "град, който е бил опустошен " от съветските сили. В момента тече интернационално следствие за военни закононарушения, осъществени от съветските военни в Ирпин, Буча и Бородянка.

"Ще възстановим всичко ", увери италианският министър председател Марио Драги и добави, че руснаците "са разрушили детски градини, спортни стадиони, само че всичко ще бъде възобновено ".

"Ирпин, както и Буча, станаха знак на невъобразимата свирепост на съветската война, на безсмисленото принуждение ", написа Шолц в Туитър и добави: "Бруталното разрушение на този град насочва предизвестие: тази война би трябвало да спре ".

Малкият град край Киев беше сцена на яростни боеве сред съветските и украинските сили при започване на нашествието. Преди началото на пълномащабната война там живееха към 60 000 души. Руската окупация в региона продължи до края на март, а по-късно Москва реши да концентрира силите си в източния район Донбас.

 Да се завърнеш в плячкосан от съветски бойци дом  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР