Президентите на Франция и Китай, Еманюел Макрон Еманюел Макрон е

...
Президентите на Франция и Китай, Еманюел Макрон Еманюел Макрон е
Коментари Харесай

Президентите на Франция и Китай обсъдиха климата

Президентите на Франция и Китай, Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на и Си Цзинпин, разискаха през днешния ден по телефона климата, в навечерието на петата годишнина от подписването на Парижкото съглашение, съобщи Франс прес, като се базира на Елисейския замък.

Макрон и Си са разговаряли за "водещата роля ", която би трябвало да играят Европа и Китай за използването на най-новия интернационален контракт за битка с световното стопляне. Двете страни и техните сътрудници би трябвало да се ангажират, с цел да "бъде 2021-а година на обновено интернационално предпочитание, по-конкретно и по-силно, в поддръжка на дейностите за климата и запазването на биоразнообразието ", споделил френският президент на китайския си сътрудник.

Парижкото съглашение бе подписано на 12 декември 2015 година

Китай, с дял от една четвърт от всички парникови излъчвания на планетата - най-вече от всички страни, изненадващо се ангажира през септември да стартира да понижава своя въглероден отпечатък преди 2030 година и да го сведе до нула до 2060 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР