Президентите на девет източноевропейски страни, сред които и Румен Радев,

...
Президентите на девет източноевропейски страни, сред които и Румен Радев,
Коментари Харесай

Дойче веле: Президентите от Източна Европа, включително Румен Радев, искат повече НАТО в региона

Президентите на девет източноевропейски страни, измежду които и Румен Радев, упорстват за по-силно наличие на НАТО в източната и южната част на Европа. Те се надяват на по-добра отбрана от тероризъм и от Русия, оповестява " Дойче веле " за резултатите от петъчната среща във Варшава във формата Б9.
Регионалната самодейност Б9 породи през 2015 година в Букурещ и по тази причина употребява в наименованието си първата писмен знак от името на румънската столица. Тя желае да бъде единният глас на източния фланг на НАТО, както и да се погрижи за това на срещите на върха на Алианса проблемите на източноевропейския район да бъдат чути, разяснява " Дойче веле ".
" Увеличаването на бойната мощност и военната подвижност на Алианса " има огромно значение за защитата на източния фланг на НАТО, се споделя във Варшавската декларация на групата, подписана от президентите на Полша, Словакия, Унгария, Румъния, България и трите балтийски страни - Естония, Латвия и Литва. Само Чехия изпрати на срещата парламентарен представител.
В декларацията си те загатват към момента нерешения спор в Украйна и произлизащите от Русия закани. Те приканват срещата на върха на НАТО, планувана за месец юли в Брюксел, да укрепи единството на пакта и да приготви отговор на " хибридната " опасност, добавя " Франс прес ", представена от " Дневник, като разяснява, че изразът " тактики на хибридната война " разказва това, което съгласно Запада е разрешило на Русия да анексира полуостров Крим през 2014 година, съчетавайки дезинформация, закани към гражданската инфраструктура и намеса на специфични сили под прикритие. В декларацията деветимата водачи удостоверяват доктрината на НАТО за Русия - съчетаваща въздържане и начало на политически разговор, прибавя френската организация.
В текста на декларацията, коята не е оповестена на уеб страницата на президента на България, апропо се споделя, че подписалите я: " означават с дълбока угриженост, че Русия продължава разнообразните, дестабилизиращи дейности и политики отвън границите на НАТО, както и на територията на Алианса, дружно с продължаващо трупане на атакуващ потенциал за стандартна и хибридна война, както и с агресивното си държание, заплашващо дългогодишната ни визия за Европа като единна, свободна и мирна, насочва фундаментално предизвикателство против Алианса и разрушава евро-атлантиеската сигурност.

Държавните глави отхвърлят обстоятелството, че напредъкът към споразумяване на спорове в съседство на нашите страни остава блокиран от противозаконното и нелигитимно анексиране на Крим, дестабилизирането на Източна Украйна и продължаващото предизвикателство към териториалния интегритет на Грузия и Молдова ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР