Президентите на държавите-членки на НАТО от Централна и Източна Европа

...
Президентите на държавите-членки на НАТО от Централна и Източна Европа
Коментари Харесай

9 страни-членки на НАТО подкрепят членството на Украйна в Алианса

" Президентите на държавите-членки на НАТО от Централна и Източна Европа изрично осъдиха съветската военна експанзия против Украйна и поддържаха стремежите на Украйна да се причисли към НАТО ", това се показва в взаимно изказване на президентите на Чехия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония, Полша, Румъния, Черна гора и Словакия, оповестено на уеб страницата на полския президент.
" Отново заявяваме нашата поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Ние не признаваме и в никакъв случай няма да признаем опитите на Русия да анексира украинска територия. Ние твърдо заставаме зад решението на срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 година по отношение на бъдещото участие на Украйна ", написа още в изказването.

Лидерите обявиха поддръжката за Украйна в нейната отбрана против съветската инвазия и желаеха Русия неотложно да се изтегли от всички окупирани територии. Те също приканиха всички съдружници да усилят доста военната си помощ за Украйна

" Всички, които правят закононарушения, би трябвало да бъдат подведени под отговорност и изправени пред правораздаването ", подчертаха водачите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР