Президентите на Беларус и на Русия Александър Лукашенко и Владимир

...
Президентите на Беларус и на Русия Александър Лукашенко и Владимир
Коментари Харесай

Лукашенко: Русия и Беларус създават съвместна войскова групировка

Президентите на Беларус и на Русия Александър Лукашенко и Владимир Путин договориха разполагането на взаимна районна войскова формация. Това заяви беларуският водач на заседание по проблемите на сигурността, съобщи организация БелТА.

Лукашенко напомни, че след неофициална среща на Общността на самостоятелните страни в Санкт Петербург предходната седмица е разговарял с Путин на четири очи.

" Във връзка с изострянето на напрежението по западните граници на Съюзната страна (между Беларус и Русия, б. р.) договорихме развръщането на районна формация на Руската федерация и Република Беларус. Всичко това съгласно наши документи. Ако равнището на опасността доближава днешното равнище, както в този момент, започваме да задействаме групировката на Съюзната страна. Основата (винаги съм го казвал) на тази формация е армията, Въоръжените сили на Република Беларус. Трябва да ви осведомявам, че образуването на тази формация стартира. То протича към този момент два дни. Дадено беше мое разпореждане да пристъпим към образуването на тази формация ", изясни Александър Лукашенко. 

Той увери, че по неофициални канали е получил предизвестие за подготвян удар против Беларус от територията на Украйна - Киев желал да провежда " Кримски мост 2 ". Лукашенко е предал на украинския президент Володимир Зеленски да не допира " с мръсните си лапи нито метър " от територията на Беларус.

На Запад се насажда мнението, че беларуската войска ще се включи директно в специфичната военна интервенция на територията на Украйна. Военнополитическото управление на НАТО и редица европейски страни " към този момент намерено преглеждат разновидности за допустима експанзия против страната ни, даже за нанасяне на нуклеарен удар ", добави Лукашенко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР