Президентите на България и Русия Румен Радев и Владимир Путин

...
Президентите на България и Русия Румен Радев и Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин към Радев: Спирането на "Южен поток" не е суверенно решение

Президентите на България и Русия Румен Радев и Владимир Путин влязоха в спор за суверинитета на България поради решението за прекъсване на плана " Южен поток ". Двамата дискутираха тематиката по време на Петербургския стопански конгрес през днешния ден.

Владимир Путин съобщи, че цената на природния газ е обвързана с цената на нефта и дефинира това като " обективна цена ". Ден по-рано Радев настоя българското държавно управление да договаря за по-ниска цена на газа с " Газпром ".

Днес съветският президент разгласи, че България е изгубила от прекъсването на плана " Южен поток ". Според него това не е било суверенно решение на страната, а изгубените вложения са цената за евроинтеграцията, която България заплаща.

В отговор Румен Радев съобщи, че не може да се съгласи с изказванието, че суверенитетът на България е бил стеснен. Той добави " Южен поток " не е бил единствено български, а европейски план, поради което решението е било общо. Накрая акцентира, че без значение от сегашната комплицирана формула за образуването на цената на природния газ, ние би трябвало да гледаме оттатък днешния ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР