Президентите на България и Русия Румен Радев и Владимир Путин

...
Президентите на България и Русия Румен Радев и Владимир Путин
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев се срещна с Путин в Санкт Петербург

Президентите на България и Русия Румен Радев и Владимир Путин разговаряха в двореца Константиновский в Санкт Петербург. Българският държавен глава е в Русия за присъединяване в интернационалния стопански конгрес. Радев акцентира, че втората им среща в подобен къс интервал е знак за нова динамичност в двустранните връзки.

Путин и Радев се срещат за повторно след диалога им в Сочи през май предходната година. Тогава след 10 годишно спиране беше възобновен разговорът на най-високо политическо равнище сред България и Русия.

Румен Радев акцентира, че втората им среща в подобен къс интервал е знак за нова динамичност в двустранните връзки.

Русия има място в построяването на АЕЦ Белене и в задълбочаване на доставките на съветски газ през България за Централна Европа, сподели още Румен Радев.
Владимир Путин - президент на Русия: Много се веселя още веднъж да се срещнем с Вас. В началото на нашата среща ние установяваме, че връзките сред Русия и България последователно се възвръщат. За това приказва не огромен, само че резистентен стокообмен за първото тримесечие на годината - положителна динамичност се отбелязва с растеж от 2,8 %. По безспорни числа бихме могли да реализираме повече, само че се радваме, че се активизираха връзките сред държавното управление, парламентите. Започна работа на междуправителствената комисия. Това демонстрира, че използваме всички посоки за активизация на нашите връзки във всички посоки. Надявам се, че вашето присъединяване и работата на Международния стопански конгрес ще бъдат забавни и потребни.Румен Радев, президент на Република България: България е член на Европейски Съюз и НАТО, само че това не изключва интензивни връзки с Руската федерация, даже в изискванията на тази по-сложна конюнктура. Считам че, градивния и отворен разговор, и прагматичното съдействие са ключът към мирна и просперираща Европа. Знаете, имаме към този момент два съветски реактора, това значи и допуска, че Русия има място в построяването на бъдещата нуклеарна централа, без значение кой ще завоюва търга за стратегически вложител. В региона на газовите доставки и пренос също имаме дългогодишно партньорство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР