Президенти, премиери, министри, депутати - това са само част от

...
Президенти, премиери, министри, депутати - това са само част от
Коментари Харесай

Ще бъдат ли проверявани по-стриктно парите на големите политици?

Президенти, министър председатели, министри, депутати - това са единствено част от политиците, които напълно скоро може да подлежат на доста щателни инспекции по отношение на произхода на парите им при разнообразни типове покупко-продажби и финансови интервенции. Промяната може да влезе в действие, в случай че Народното събрание одобри Законопроекта за ограниченията против изпирането на пари, който беше импортиран от държавното управление предходната седмица.
Кои политици биха попаднали под ударите на бъдещия закон - държавни глави, министър председатели, министри, зам.-министри, депутати; членове на управителните органи на политически партии; членове на висши и конституционни съдилища и други правосъдни органи, чиито решения не подлежат на обжалване; членове на сметни покои или на препоръки на централни банки; посланици и дипломатически представители; висши офицери; членове на управленията на държавни предприятия и търговски сдружения, благосъстоятелност на държавата; шефове в интернационалните организации; кметовете и техните заместници и ръководителите на общински препоръки.
Основната оригиналност, която директивата носи, е включването в листата на членовете на партийни управления. А българските законотворци са добавили по свое убеждение представителите на локалната власт.
В какви тъкмо случаи ще стартират инспекции - научете в Expert.bg

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР