"Президентът зове за балансиране на мерките, с целенасочени стъпки за

...
"Президентът зове за балансиране на мерките, с целенасочени стъпки за
Коментари Харесай

Проф. А. Маринов: Не можем да се скрием до 13 май, а на 14 май вирусът вече да го няма

"Президентът зове за балансиране на ограниченията, с целенасочени стъпки за разхлабване там, където е допустимо. Кризите са сложен миг да се преценят рейтинги, най-после рецесията отминава, в някакъв смисъл остава, тогава се вижда кой какво е приказвал.

Не е мъчно да се държиш в сложни времена по този начин, че да се харесаш ", съобщи пред Българска национална телевизия проф. Александър Маринов – началник на Стратегическия съвет към президента.

По думите му би трябвало да се мисли за рецесията в по-широк подтекст. Не можем да се скрием до 13 май, а на 14 май вирусът към този момент да го няма. Трябва да се научим да живеем с него, с нужните защитни ограничения, сподели Маринов.

Европейските страни работят за последователно излизане от строгите ограничения. Българското държавно управление и парламент неглижираха социално-икономическите ограничения, разяснява Маринов.

"Нашите хрумвания кореспондират с това, което приказват специалистите на синдикатите – КНСБ излезе с пакет ограничения, които в огромна степен съответстват с това, което ние предлагаме. Но това не е роля нито на президента, нито на синдикатите, това е висша роля на държавното управление. ", сподели още Александър Маринов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР