Президентът Зеленски да се примири отсегаЛавров и Блинкен ще обсъждат

...
Президентът Зеленски да се примири отсегаЛавров и Блинкен ще обсъждат
Коментари Харесай

Захарова: Част от Украйна ще се нарича Рус

Президентът Зеленски да се помири занапред
Лавров и Блинкен ще разискват замяна на пандизчии

Вашингтон подготвен да върне Виктор Бут на Русия

Президентът на Украйна Влодимир Зеленски “да не се наскърбява, че част от Украйна ще се назовава Рус”, съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова. Изявлението є пристигна в отговор на декларацията на украинският президент по-рано през днешния ден, че Украйна е единственият легален исторически правоприемник на Киевска Рус.

“Княже Влодимир, тогава не се обиждайте, че част от Украйна ще се назовава Рус. Той самичък го каза”, написа тя в профила си в обществената мрежа “Телеграм”.

Изявлението на Зеленски беше направено във връзка 28 юли, когато Украйна за първи път чества Деня на украинската държавност. Украинският водач означи, че Украйна не е “автономия и провинция”, а правоприемник на достиженията на княз Игор, княгиня Олга, Ярослав Мъдри и Владимир Мономах.

“Ние не сме колония, не сме автономност, не сме провинция, а неделима и самостоятелна страна, която е на минимум една и половина хиляди години, когато Кий, Шчек, Хорив и Либед основава столицата на Украйна. Тя (Украйна) е единственият легален правоприемник на Киевска Рус, достиженията на нашите владетели Асколд и Дир, пророческия Олег, княз Игор, равноапостолната княгиня Олга, Владимир Велики, Ярослав Мъдри, Владимир Мономах, " сподели той.

В обръщението си Володимир Зеленски съобщи, че Украйна чака в бъдеще да стане един от гарантите на европейската енергийна сигурност.

“Готвим се да увеличим износа на електрическа енергия към потребителите в Европейския съюз. Въпреки такава война ние осигурихме връзката на украинската енергийна мрежа с енергийната система на цяла Европа за рекордно малко време”, сподели той.

Президентът на Украйна добави, че страната последователно ще се трансформира в един от гарантите на европейската енергийна сигурност с помощта на личното произвеждане на електрическа енергия.

Говорителят на съветското външно министерство Захарова разяснява също по този начин, че съгласно нея украинският президент Зеленски е доскучал на международната общественост и по тази причина употребяват брачната половинка му, Елена, за пропагандни цели, тъй като не са могли да трансформират информационния му формат и паравоенния му облик “без неосъществима победа”.

“Ресурсът на Зеленски е изцяло привършен, изображението е безнадеждно гнило, тъй че към този момент не се сервира без подправки. Сега в политическото меню ястието се назовава “Зеленски под Елена”, написа Захарова.

Изявленията на представителят на съветското външни министерство в отговор на Зеленски пристигнаха на фона на публично известие от американският държавен секретар Антъни Блинкен, съгласно което Москва и Вашингтон са се договорили за провеждането на формален диалог сред него и първият посланик на Русия Сергей Лавров. Датата и часът на диалогът, първият формален сред двамата от 24 февруари, когато стартира съветската инвазия в Украйна не бяха оповестени.

Целта на разговора е реализирането на замяна на пандизчии - американецът Пол Уилър, наказан на 10 години затвор в Русия за шпионаж и баскетболната звезда Бритни Грийнър, арестувана преди месеци в Москва в владеене на неразрешено наркотично вещество. Очаква се в подмяна Вашингтон да предложи връщането в Русия на Виктор Бут, интернационалният търговец на оръжие, който излежава 25-годишна присъда в Съединени американски щати.



Рамзан Кадиров даде обещание
Чеченците ще щурмуват всеки град за Путин


Нашият яд трансформира враговете в прахуляк, дружно с техните подли проекти, настоя още Рамзан Кадиров.

Президентът на Чечня Рамзан Кадиров съобщи, че чеченските батальони ситуирани на фронтовата линия в Украйна са подготвени, “по заповед на висшия главнокомандващ”, президента Владимир Путин, да щурмуват всяко населено място.

“Каквито и закани да хвърлят враговете, чиновниците на чеченските специфични елементи няма да се смутят въобще. През многовековната си история те нееднократно са се опитвали да посеят семената на страха в сърцата на воините на необятна Русия, само че враговете единствено си навличат гнева им”, написа той в обществената мрежа “Телеграм”.

Този яд, акцентира ръководителят на Чечня, “превръща враговете в прахуляк дружно с техните подли планове”.

Кадиров уточни, че това, което Западът показва като същински полезности на актуалното общество, ще бъде разрушено. В същото време управляващите в Киев би трябвало да схванат, че “ще бъдат настигнати от последствията” от това, което “вършат в продължение на осем дълги години”, настоя още президентът на кавказката република.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР