Президентът започна консултации с представителите на „Има такъв народ“. "Това е

...
Президентът започна консултации с представителите на „Има такъв народ“.
"Това е
Коментари Харесай

ИТН при президента: Опитахме да съставим кабинет, бяхме предадени в средата на разговорите

Президентът стартира съвещания с представителите на „ ИТН “.

"Това е втори цикъл съвещания, който стартирам с парламентарно показаните партии за сформиране на постоянен кабинет - отговорността, която получихте с връчването на първия мандат, не се осъществя. Явно и политическата обстановка се изостря, както и рецесиите, пред които е изправена България ", съобщи при започване на диалога президентът Румен Радев. Според него има потребност от разговор, консенсус и взаимни отстъпки, тъй че да има постоянно държавно управление в 46-ото Народно заседание.

Държавният глава се обърна към Има Такъв Народ с думите: "Трябва да изчерпаме всички благоприятни условия за сформиране на държавно управление ".

"Факт, е че страната е изправена през поредност от рецесии, само че стана ясно, че една огромна част могат да се решат в Народното събрание - без значение дали има държавно управление или не ", разяснява ръководителят на ПГ на "Има подобен народ " Тошко Йорданов.

"Опитахме да съставим държавно управление, бяхме предадени в средата на диалозите. Оттук нататък има още пет партии, които ще имат голямо болшинство. След като отхвърлиха да работят с нас, по неразбираеми аргументи, в този момент имат опция да сформират кабинет ", добави Йорданов.

Според втория човек в Има Такъв Народ всички партии имат опция да сформират кабинет: "Съществува моралната алтернатива, по какъв начин ние бяхме дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а по-късно, в случай че създадат кабинет с техните гласове... това е тяхното решение ".

"Парламентът би трябвало да свържи значима и виновна работа. Независимо от изхода за договарянията за държавно управление, ще би трябвало да се актуализира бюджета и да се работи по Плана за възобновяване ", приключи Румен Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР