Президентът забави връчването на мандатите, без никой да го е

...
Президентът забави връчването на мандатите, без никой да го е
Коментари Харесай

БСП обвини Радев, че е нарушил нормите с бавенето на мандатите

„ Президентът забави връчването на мандатите, без никой да го е желал. Сигурно президентът не е нарушил конституцията, само че е нарушил естествените правила и основава казус за в бъдеще. “ Това съобщи ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски пред Би Ти Ви.

След този казус идващият президент може да държи мандатите и 6 месеца, добави той.

„ Парламентаризмът е заплашен и се измести ръководството на друго място. Единственото пояснение за това удължение е, с цел да работи служебният кабинет умерено и необезпокоявано от никого. Нямам друго пояснение “, разяснява Свиленски.

Той съобщи, че има разлом сред Румен Радев и българските социалисти, тъй като водените от него политики нямат нищо общо с желанията на социалистите.

„ Ние знаем какво мислят те. Президентът би трябвало да бъде равно далечен от всички. Показа, че не е. В последна сметка той самичък призна, че се е намесил в акцията на предходните избори с неговия длъжностен кабинет, създавайки политически план. След това неговите министри какво вършиха по студиата и по време на предизборната акция. Така че тези признания са от тяхна страна. Политиките, които водеше служебния кабинет, нямат нищо общо с политиките, които чакат социалистите и левите хора, както обичат да споделят от президентската институция “, разяснява Свиленски./24 часа
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР