Президентът за пореден път показва, че търси конфликт с НС,

...
Президентът за пореден път показва, че търси конфликт с НС,
Коментари Харесай

ГЕРБ призоваха Радев да не оказва натиск на независимия Конституционен съд

Президентът за следващ път демонстрира, че търси спор с Народно събрание, с цел да отслаби парламентарното болшинството, съобщи Рая Назарян

„ Президентът за следващ път демонстрира, че търси спор с Народното събрание, с цел да отслаби парламентарното болшинството “, съобщи депутатът от ГЕРБ Рая Назарян по отношение на решението на Румен Радев да сезира Конституционен съд против избора на нови конституционни съдии.

„ Президентът за следващ път показва противоречие с това, че законодателният орган работи. Приема значими закони и решения за страната, което очевидно притиворечи на неговото еднолично ръководство на страната, каквото наблюдавахме през времето на ръководство на службените кабинети “, добави националният представител. 

23 януари 2024, 13:38

Радев сезира Конституционен съд за избора на конституционни съдии

От ГЕРБ подсетиха на президента, че съдиите, които той назначава от неговата квота са назначени еднолично, а процедурата в Народно събрание за конституционни съдии е обществена, транспарантна и открита.

„ Президента също ще би трябвало да дължи тази гласност и неприкритост като назначи съдии в Конституционен съд от неговата квота “.

От ГЕРБ приканиха президента да не оказва напън на самостоятелния Конституционен съд.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР