Президентът всяка година. Това не беше от най-силните публични изяви

...
Президентът всяка година. Това не беше от най-силните публични изяви
Коментари Харесай

Политолог: Румен Радев вчера показа, че вече е в синхрон с БСП

Президентът всяка година. Това не беше от най-силните обществени изяви на президента Радев. Отчетът му беше доминиран от вицепрезидента. Не сме имали, както е в този момент. Това съобщи политологът Румяна Коларова в ефира на БТВ.

„ В доклада на президента чухме две неща - изборите през май и казусът с Йончева. Тези избори имат доста странна специфичност - и двете партии имат убеждението, че ще завоюват. Те обаче имат разнообразни тактики, които са кардинално разнообразни. За алените е доста значимо да уголемяват предмета на изборите, а за десните - да ги стесняват “, това съобщи социологът Андрей Райчев.

„ Радев през вчерашния ден сподели, че влезе в синхрон с Българска социалистическа партия с изявлението си. Заявката му, че ще поддържа нов политически план, обаче не се харесва на партията “, сподели Коларова.

„ В България всички президенти вършат две неща - сбиват се с министър-председателя и печелят, по-късно вършат личен политически план и се провалят “, означи Райчев. „ Един милион българи се усещат изцяло непредставени от тези политически партии. Той съумява да приказва тези неща, които българите мислят и в това е тайната на високия му рейтинг “, сподели социологът.

По отношение на концепцията на президента Румен Радев да направи Съвет за стратегическото развиване на България, Коларова разяснява, че това е концепция на Плевнелиев. Тя добави, че да вършат тактики е предопределение на президентите.

„ Казусът Йончева ще изиграе доста огромна роля през идващите шест месеца “, предвижда Райчев. „ Опитват се да плашат човек, който влиза в устата на вълка. Тя сама смъкна имунитета си. Абсурдно е да и поставят 20 000 лв. гаранция, в случай, че тя сама желае да я съдят. Така се образува нещо като байрак, сподели Райчев.

„ Президентът търси отмъщение поради Йончева. Той ни връща при започване на Прехода. Отношенията сред президента и Йончева не са толкоз топли, там лъха безчувственост “, разяснява Коларова и напомни по какъв метод журналистката си е тръгнала от президентството. „ Съгласна съм, че тематиката Йончева ще господства предизборната акция. Според мен ГЕРБ ще се концентрират върху европейските тематики и действителните резултати “.

„ Обвиняват Радев, че не е обединител на нацията. Нацията споделя това, което мислят хората, а точно че властта е крадлива и неприятна “, сподели още Андрей Райчев. Коларова добави, че ролята на президента е да не ни връща обратно.

Двамата разясниха и думите на президента за закупуването на нов военен аероплан.

„ Тезата, че в случай че купим Грипен европейските страни ще ни имат доверие, е нереална. Той е прекомерно закрепен по тематиката за Грипен и това си пролича “, уточни Коларова.

„ За самолетите най-масовото мнение в България въобще не е показано. Не ни трябват самолети. Това е напълно непотребен фарс, който политиците изиграха пред народа си “, сподели Райчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР