Президентът връчва на ПП-ДБ втория мандат за съставяне на правителство.

...
Президентът връчва на ПП-ДБ втория мандат за съставяне на правителство.
Коментари Харесай

Президентът връчва днес втория мандат за съставяне на правителство

Президентът връчва на ПП-ДБ втория мандат за сформиране на държавно управление. Не е ясно дали те ще се опитат да го осъществят или ще го върнат празен незабавно. Вчера от обединението излязоха с ново предложение към ГЕРБ-СДС да сформират дружно кабинет, управляван от взаимноприемлив министър председател от ГЕРБ, без да сменят никой от досегашните министри. Най-голямата парламентарно показана мощ изрично отхвърли офертата и разгласи, че няма да взе участие в опити за сформиране на държавно управление - нито с втория, нито с третия мандат.
Прочетете още
Ако ПП-ДБ не съумеят да осъществят втория мандат, президентът би трябвало да реши на кого ще връчи третия. Пред Българска национална телевизия водачът на Възраждане Костадин Костадинов разгласи, че партията му е подготвена да го вземе и да води договаряния с останалите политически сили, като се изключи Движение за права и свободи. Не е ясно обаче кой би откликнал на такава покана. Ако и трите мандата се окажат несполучливи, страната отива на избори.

Най-ранната допустима дата за вота е 2 юни - седмица преди европейските избори. За да стане това обаче процедурата би трябвало да върви с ускорени темпове.

Ако процедурата с мандатите, избора на длъжностен министър председател по новите правила и назначението на държавно управление се случи до 8 април, изборите може да са дружно с европейските.

Забавянето би изместило вота на 16-ти, 23-ти или 30 юни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР