Президентът Володимир Зеленски заяви в , че Украйна ще бъде

...
Президентът Володимир Зеленски заяви в , че Украйна ще бъде
Коментари Харесай

Зеленски е уверен в членството на Украйна в НАТО, очаква "алгоритъм" за това

Президентът Володимир Зеленски съобщи в, че Украйна ще бъде част от алианса и че чака от срещата " логаритъм " за публично присъединение на Киев към него, съобщи " Ройтерс ".

" Все още работим върху формулировката, т.е. върху съответните думи на такова удостоверение, само че към този момент разбираме обстоятелството, че Украйна ще бъде в Алианса ", съобщи Зеленски късно в понеделник във вечерното си видеообръщение.

" Ние работим, с цел да създадем логаритъма за приемане на участие допустимо най-ясен и бърз ", добави президентът.

 В нов съвет НАТО ще направи Украйна В нов съвет НАТО ще направи Украйна " еднакъв сътрудник ", до момента в който не е член

Европейски дипломати споделиха, че най-големите западни съдружници на Украйна към момента завършват взаимна рамка, която ще проправи пътя за дълготрайни на Киев, и може да изчакат до края на срещата на върха на НАТО тази седмица, с цел да ги разгласят.

Преговорите сред членовете на НАТО продължаваха за това по кое време и дали да бъде изпратена публична покана, какви условия би трябвало да извърши Украйна и по какъв начин би трябвало да се наблюдава нейният прогрес.

Зеленски сподели, че срещата на върха във Вилнюс би трябвало да удостовери, че Украйна към този момент е " де факто " член на НАТО, защото има нейните оръжия и споделя полезности с Алианса.
" Дори и да се изричат разнообразни позиции, отново е ясно, че Украйна заслужава да бъде в Алианса ", сподели Зеленски. " Не в този момент - има война, само че имаме потребност от явен сигнал. И имаме потребност от този сигнал тъкмо в този момент. "

Американският президент Джо Байдън ще се срещне на четири очи със Зеленски на срещата на върха, сподели американски чиновник пред " Ройтерс ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР