Президентът Володимир Зеленски предупреди украинците в неделя да се подготвят

...
Президентът Володимир Зеленски предупреди украинците в неделя да се подготвят
Коментари Харесай

Зеленски казва, че Украйна „трябва да бъде подготвена“ за руската зимна атака

Президентът Володимир Зеленски предизвести украинците в неделя да се приготвят за нови талази от съветски офанзиви против инфраструктура с наближаването на зимата и сподели, че войските чакат нахлуване в източния спектакъл на войната.

Военен представител сподели, че съветските офанзиви против опустошения източен град Авдиевка са намалели през миналия ден, само че е евентуално да се засилят през идващите дни.

А украинското военно разузнаване сподели, че експлозия уби минимум трима съветски военнослужещи в окупирания от Русия южен град Мелитопол, който той разказва като „ акт на възмездие “ от съпротивителните групи.

Зеленски насочи предизвестието си по време на нощното си видеообръщение ден откакто съветските сили направиха първата си ракетна офанзива против столицата, Киев след към седем седмици.

„ Ние сме съвсем на половината път през ноември и би трябвало да сме готови за обстоятелството, че врагът може да усили броя на ударите с дронове или ракети по нашата инфраструктура “, каза Зеленски. „ Русия се готви за Украйна. И тук, в Украйна, цялото внимание би трябвало да се концентрира върху защитата, върху отговора на терористите по отношение на всичко, което Украйна може да направи, с цел да премине през зимата и да усъвършенства качествата на нашите бойци. “

Миналата зима към 10 месеца след нашествието на Русия в съседна Украйна, Русия извърши талази от офанзиви против електроцентрали и други съоръжения, свързани с енергийната мрежа, предизвиквайки непрекъснати спирания на тока в мощно разграничени райони.

Министърът на енергетиката Герман Галущенко сподели в събота, че Украйна ще има задоволително сила запаси, с цел да премине през зимата, само че добави: „ Въпросът е какъв брой бъдещи офанзиви могат да повлияят на доставките. “

Украински публични лица предходната сряда споделиха, че Русия е блъснала украинска инфраструктура 60 пъти през последните седмици, индикация, че акция от офанзиви може към този момент е в ход.

В своите забележки Зеленски приветства „ героичните “ старания на войските, защитаващи Авдиевка, под напън от опитите за съветско нахлуване от средата на октомври. Снимки демонстрират здания в града, превърнати в снаряди.

Военният представител Александър Щупун сподели, че броят на пехотните офанзиви през последните 24 часа е на половина от равнищата по-рано през седмицата, само че въздушните удари нарастват.

„ врагът претърпя обилни загуби предния ден и би трябвало да се прегрупира “, сподели Щупун пред националната телевизия.

Началникът на сухопътните сили на Украйна, военачалник Александър Сирски, сподели в Telegram, че силите на Москва са „ по-активни в бранша на Бахмут и се пробват да възвърне изгубените позиции ".

Бахмут, северно от град Донецк, беше високомерен от съветските сили през май след месеци на тежки борби, само че от този момент украинските войски са си върнали околните села.

Руските сведения за боевете в неделя гласят нейните сили отблъснаха пет украински офанзиви покрай Бахмут.

Ройтерс не можа да ревизира сведенията от нито една от страните.

В Мелитопол, център на съветските окупационни сили, гърмежът умъртви трима мъже по време на среща в пощенска станция, употребена като боен щаб, съобщи дирекция на военното разузнаване на Украйна. Загиналите са офицери от Националната армия на Русия или разследващата работа на ФСБ, се споделя в изказване на дирекцията.

Няма коментар от съветски публични лица.

Украинската войска е все по-активна в атакуването на следени от Русия региони, само че не постоянно признавайте стачките.

(REUTERS)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР