Президентът Володимир Зеленски пожела хармония и победа на Украйна в

...
Президентът Володимир Зеленски пожела хармония и победа на Украйна в
Коментари Харесай

Зеленски пожела победа за Украйна в коледно послание

Президентът Володимир Зеленски пожела естетика и победа на Украйна в посланието си в навечерието на православната Коледа в петък.

" Искрено приветствам милионите украински фамилии, които през днешния ден се събират, с цел да прекарат дружно Бъдни вечер и да посрещнат първата звезда. Тя възвестява раждането на Христос ", се споделя в изказването му, до момента в който православните християни се приготвят да честват Коледа в събота.

Той похвали украинците за това, че са застанали един до различен и пазят земята, културата, традициите и вярата си.

" На празници не можете да носите тъмни или остарели, износени облекла, с цел да не дойдат неприятности в дома ви. Но бедата пристигна в дома ни на 24 февруари 2022 година, тъй че от този момент не сме с бели облекла и се борим против черните сили ", сподели Зеленски.

" Към гостите би трябвало да се отнасяме с особена любезност и внимание. Гости, а не окупатори . Забранено е да се чисти и да се изнася боклукът от къщата в заветен ден, само че ние се борим против дяволите и изнасяме боклука от къщата си повече от 300 дни поред ", добави той, визирайки продължаващата война с Русия.

Зеленски приключи с благопожелание за " победа на украинската земя, а с нея - мир и благополучие за хиляди години ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР