Президентът Володимир Зеленски каза, че е време НАТО да вземе

...
Президентът Володимир Зеленски каза, че е време НАТО да вземе
Коментари Харесай

Зеленски: Искаме да знаем кога ще станем член на НАТО

Президентът Володимир Зеленски сподели, че е време НАТО да вземе политическо решение да предложения Украйна да се причисли към военния съюз и че Киев желае да знае по кое време ще стане член, съобщи " Ройтерс ". Украинският водач съобщи на взаимна конференция в Киев с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли може да стане " историческа " и че той е поканен да участва.
Прочетете още
" Благодарен съм за поканата да посетя срещата, само че също по този начин е значимо Украйна да получи съответната покана ", сподели той пред кореспонденти.

" Няма нито една справедлива спънка пред политическото решение да бъде поканена Украйна в алианса и в този момент, когато множеството хора в страните от НАТО и болшинството украинци поддържат присъединението към НАТО, е време за съответните решения ", добави Зеленски.

НАТО поддържа Украйна във войната, страните членки доставят оръжия, само че по думите му са нужни още. Всички забавяния в приемането на още оръжия са предизвикали гибел в Украйна, уточни той.

Столтенберг, който е на първото си посещаване в страната след нахлуването на Русия преди 14 месеца, акцентира, че бъдещето на Украйна е в НАТО.

" Нека бъда явен: полагащото се място на Украйна е в евроатлантическото семейство. Полагащото се място на Украйна е в НАТО. И с времето нашата поддръжка ще ви помогне да извършите това допустимо ", сподели той пред кореспонденти по време на взаимната конференция.

Столтенберг даде обещание да продължи военната поддръжка за Украйна, като сподели, че до момента съдружниците от НАТО са обучили десетки хиляди украински бойци и са дали 65 милиарда евро военна помощ.

" НАТО е с вас през днешния ден, на следващия ден и толкоз дълго, колкото е належащо ", акцентира Столтенберг, преди да предложения Зеленски на срещата на върха във Вилнюс през юли.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР