Президентът Володимир иска от НАТО още оръжие на срещата на

...
Президентът Володимир иска от НАТО още оръжие на срещата на
Коментари Харесай

Зеленски иска от НАТО още оръжие

Президентът Володимир желае от НАТО още оръжие на срещата на Алианса през днешния ден.

Зеленски прикани съдружниците на Украйна да усилят доставките на оръжие, с цел да оказват помощ на страната му да оцелее през зимата. Това се случва по време на първото му посещаване в централата на НАТО от началото на тоталната война с Русия.

Зеленски насочи молба за обезпечаване на противовъздушна защита, ракети с отдалечен обхват на деяние и муниции. Това постановат опасенята, че нападението на Хамас против Израел може да отклони вниманието на основния покровител Съединени американски щати от спора в страната му.

“Как да оцелеем през тази последваща зима за нас е значимо ”, сподели Зеленски преди срещата с министрите на защитата на алианса. “Ние се приготвяме, подготвени сме. Сега се нуждаем от поддръжка от страна на водачите. Ето за какво съм тук през днешния ден. ”

Володимир Зеленски желае още оръжие от НАТО на двудневната среща в Брюксел

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин разгласи нов транш от оръжия за Киев на стойност 200 млн. $. Между тях са ракети за противовъздушна защита,. Те ще оказват помощ на Украйна да предотврати предстоящото зимно нахлуване от страна на Русия.

“Не се заблуждавайте ”, съобщи Остин при започване на срещата с интернационалните поддръжници на Украйна. “Съединените щати ще поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. ”

Украинският президент изрази опасения, че рецесията в Израел може да отклони вниманието от войната.

Зеленски прикани Запада да се сплоти към израелския народ и да му покаже, че не е “сам ”.

“Терористи като Путин или като Хамас се стремят да държат свободни и демократични народи като заложници и желаят власт над тези, които се стремят към независимост ”, сподели Зеленски. “Терористите няма да се трансформират. Те просто би трябвало да изгубят. ”

“Зимна борба ”

Зеленски акцентира смисъла на противовъздушната защита за отбрана на гражданската инфраструктура на Украйна, която се приготвя за повтаряне на бомбардировките на Москва от предходната зима.

“Скъпи другари, ние би трябвало да спечелим зимната борба против терора ”, сподели той на поддръжниците на Киев.

Съединените щати се пробваха да уверят, че решението за усилване на военната поддръжка за Израел след изненадващото нахлуване на Хамас няма да навреди на способността на Вашингтон да продължи да въоръжава Украйна.

Министърът на защитата на Израел ще осведоми сътрудниците си от НАТО посредством видеовръзка в четвъртък.

Кризата в Израел се случва в миг, когато Белият дом се пробва да откри метод да резервира доставките на оръжие за Украйна след компликациите в Конгреса на Съединени американски щати.

Байдън се опита да успокои нервите на съдружниците по отношение на поддръжката на Вашингтон за Киев. Новата помощ отпадна от договорката в Конгреса на Съединени американски щати, с цел да се избегне прекъсването на работата на държавното управление този месец.

Съединените щати са дали независимо толкоз военна поддръжка на Украйна, колкото всички европейски членове на НАТО и Канада взети дружно.

Западните дипломати в НАТО упорстват, че няма заплаха доставките на оръжие за Украйна да престанат в близко бъдеще.

“Трябва да продължим да усилваме и поддържаме постоянния поток от оръжия и муниции за Украйна ”, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Нидерландският министър на защитата Кайса Олонгрен настоя, че “войната в Украйна е в центъра на нашето внимание и Украйна има цялостната ни поддръжка ”.

Украйна упорства да стане член на НАТО, с цел да подсигурява дълготрайната си сигурност в лицето на Москва.

На срещата на върха това лято водачите на Алианса не предложиха ясна покана или краен период за участието на Украйна.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР