Президентът Владимир Путин заяви в сряда, че Русия не е

...
Президентът Владимир Путин заяви в сряда, че Русия не е
Коментари Харесай

"Край на униженията": Путин громи санкциите, иска ревизия за зърното от Украйна

Президентът Владимир Путин съобщи в сряда, че Русия не е изгубила нищо в световната борба със Съединените щати поради спора в Украйна, а е спечелила, като е заложила на нов върховен курс, който ще възвърне нейното световно въздействие.

Пред Източния стопански конгрес в съветския тихоокеански град Владивосток той дефинира войната в Украйна като повратна точка в историята, в която Русия се отърсва от униженията, съпътстващи разпадането на Съветския съюз през 1991 г, заяви Ройтерс.

В главната си тирада Путин съвсем не загатна Украйна, с изключение на износа на зърно (виж по-долу). Но на въпрос на модератор дали нещо е изгубено от спора, Путин сподели, че Русия е спечелила и ще излезе актуализирана и изчистена от трудности. " Не сме изгубили нищо и няма да загубим нищо. Всичко, което е излишно, нездравословно и всичко, което ни пречи да вървим напред, ще бъде отхвърлено ", увери съветският президент.

Западните наказания

Путин дефинира като недалновидни и застрашаващи целия свят западните наказания, който, по думите му, се обръща от ден на ден към Азия.

Президентът съобщи още, че Западът е подкопал световната стопанска система с " нападателен " опит да наложи превъзходството си в целия свят, само че вместо това е дал късмет за напредък на Азиатско-тихоокеанския район. " В опит да се опълчват на хода на историята, западните страни подкопават основните стълбове на международната икономическа система, изграждана в продължение на епохи ", сподели той и добави, че доверието в $, еврото и лирата пада ", сподели президентът.

Руският държавен глава увери, че за Запада ще бъде " невероятно " да изолира Русия и че Москва ще се опълчи на опитите страната да бъде свалена от интернационалната сцена.

След налагането на глобите, Русия стартира да вижда повече благоприятни условия в пазарите на Близкия изток и Иран, сподели още Путин. В сряда Москва заяви, че ще стартира да изнася природен газ за Мианма, а Китай ще заплаща половината от доставените количества газ в рубли.

Зърненият кулоар през Черно море

Президентът Путин съобщи още, че Москва ще упорства за смяна на изискванията, контрактувани с Организация на обединените нации и Турция, за износа на украинско зърно през Черно море, защото съвсем целия износ е отпътувал за Европейски Съюз, а не за най-бедните страни в света, каквато беше първичната концепция.

" Ако изключим Турция като страна медиатор, тогава всичкото, съвсем всичкото зърно, изнасяно от Украйна, се изпраща не в разрастващите се и най-бедните страни, а в страните от Европейски Съюз ", сподели съветският президент, добавяйки, че два от 87 кораба със зърно са били разтоварени в нуждаещи се от подкрепяне страни като те са получили 3% от целия сбъднат от сключването на съглашението на 22 юли, експорт.

Информацията се добавя

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР