Президентът Владимир Путин заяви, че руската икономика се представя по-добре

...
Президентът Владимир Путин заяви, че руската икономика се представя по-добре
Коментари Харесай

Путин: Руската икономика се представя над очакванията

Президентът Владимир Путин съобщи, че съветската стопанска система се показва по-добре от предстоящото макар глобите, откакто министър председателят Михаил Мишустин му рапортува късно във вторник, че растежът на брутния вътрешен артикул и инфлацията са изненадващо позитивни.

Ръстът на Брутният вътрешен продукт може да надвиши 2% тази година, а инфлацията на може да не нарасне над 5% в годишно изражение, сподели Мишустин на Путин на среща в Кремъл. Международният валутен фонд чака съветската стопанска система да нарасне с 0.7% тази година.

" Нашите резултати, най-малко за момента, да кажем внимателно, са по-добри от предстоящото, по-добри от плануваните ", е споделил Путин съгласно стенограма на уеб страницата на Кремъл.

Анкетирани от " Ройтерс " анализатори в края на юни предвидиха растеж на Брутният вътрешен продукт 1.2% и инфлация 5.7% през 2023 г.

Икономиката на Русия се сви с 2.1% през 2022 година и беше под необикновен напън напролет на предходната година, когато съдружниците на Киев постановиха необятни наказания против Москва поради военната й акция в Украйна.

Руските технократи помогнаха да се компенсира част от удара, като пренасочиха стопанската система и я задвижиха с пари от страната, като финансовото министерство сподели по-рано, че обществените разноски са били с 26.5% по-високи на годишна база през първите пет месеца на годината.

Путин сподели на свои съдружници в Азия, че Москва ще продължи да се съпротивлява на западните ограничавания, и ги прикани взаимните разплащания да се вършат в рубли или китайски юани, отказвайки се от интернационалните валути.

Във вторник Мишустин сподели на Путин, че е убеден, че в случай че няма форсмажорни условия, стопанската система ще се показа добре.

" Уважаеми Владимир Владимирович (Путин), стопанската система на страната продължава решително да се възвръща макар глобите, макар всички спънки, сложени на нашата страна ", сподели Мишустин, представен от " Ройтерс ".

Ефектът от глобите обаче беше мъчителен, защото западните финансови пазари и доста експортни пазари за съветски компании и артикули бяха затворени. Според съветския министър председател обаче това е подтикнало стопанската система на Русия, която е почнала да създава сама западната продукция, изкупувайки активите на напускащите задгранични компании.

Решаващите доходи от нефт и газ през януари - май тази година бяха съвсем половината от това, което бяха преди година, което се дължи на по-ниските цени на суровия нефт " Уралс " и по-ниските размери на експорт на природен газ.

Финансовият министър Антон Силуанов неведнъж е казвал, че бюджетният недостиг на Русия тази година няма да бъде повече от 2% от Брутният вътрешен продукт, макар че множеството анализатори не споделят неговия оптимизъм. Международният валутен фонд е измежду тези, които чакат по-голям бюджетен недостиг тази година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР