Президентът Владимир Путин заяви, че Русия ще открие кой стои

...
Президентът Владимир Путин заяви, че Русия ще открие кой стои
Коментари Харесай

Путин: Русия ще разбере кой е поръчал смъртоносната стрелба край Москва

Президентът Владимир Путин съобщи, че Русия ще открие кой стои зад осъщественото предишния месец нахлуване в концертна зала край Москва, при което починаха минимум 144 души.

" Определено ще стигнем до тези, които в последна сметка са го поръчали ", съобщи Путин на среща с представители на министерството на вътрешните работи. " Ние платихме доста висока цена и целият разбор на обстановката би трябвало да бъде извънредно справедлив и професионален. "

Отговорност за нападението пое " Ислямска страна ", а представители на Съединени американски щати обявиха, че разполагат с разследващи данни, съгласно които офанзивата е била осъществена от афганистанския клон на мрежата – " Ислямска страна Хорасан " (ИД-Х).

Русия твърди, че разполага с доказателства, че нападателите са имали връзки с Украйна, което Киев отхвърля, а Съединени американски щати отхвърлят като нелепости.

Междувременно шефът на съветското външно разузнаване (РВР) Сергей Наришкин съобщи, че Съединени американски щати са изпратили на Москва информация за евентуална офанзива, само че тя е била прекомерно обща, написа Дарик.

" Федералната работа за сигурност (ФСС) получи избрана информация от разследващите служби на Съединените американски щати, че такова нещо [заплаха от офанзива против " Крокус сити хол " – бел. ред.], за жалост, е допустимо. Но както споделиха нашите съветски сътрудници, информацията беше прекомерно обща и не позволяваше да се открият до дъно лицата, забъркани в това извънредно закононарушение ", сподели Наришкин след съвещание на ръководителите на РВР и Комитета за държавна сигурност на Беларус, съобщи ТАСС.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР