Президентът Владимир Путин предупреди Запада в сряда, че Русия е

...
Президентът Владимир Путин предупреди Запада в сряда, че Русия е
Коментари Харесай

Путин предупреди Запада, че е готов на ядрена война

Президентът Владимир Путин предизвести Запада в сряда, че Русия е механически подготвена за нуклеарна война. И в случай че Съединени американски щати изпратят войски в Украйна, това ще се смята за забележителна ескалация на спора, предава Reuters.

Путин, говорейки единствено дни преди изборите на 15 – 17 март, които сигурно ще му обезпечат още шест години на власт, сподели, че „ не бърза “ със сюжета за нуклеарна война и не вижда нужда от потреблението на нуклеарни оръжия в Украйна.

От военно-техническа позиция ние, несъмнено, сме подготвени “, сподели 71-годишният Путин пред телевизия „ Россия-1 “ и осведомителна организация РИА в отговор на въпрос дали страната в действителност е подготвена за нуклеарна война.

Путин сподели, че Съединени американски щати схващат, че в случай че разположат американски войски на съветска територия – или в Украйна – Русия ще третира този ход като интервенция.

„ В Съединени американски щати има задоволително експерти в региона на руско-американските връзки и в региона на стратегическото въздържане “, сподели Путин, който взема крайните решения в най-голямата нуклеарна мощ в света.

Затова не мисля, че се бърза към него (ядрен сблъсък), само че ние сме подготвени за това “.

Ядреното предизвестие на Путин пристигна дружно с друго предложение за договаряния за Украйна като част от ново демаркиране на европейската сигурност след Студената война. Съединени американски щати споделят, че Путин не е подготвен за съществени договаряния за Украйна.

Войната в Украйна провокира най-дълбоката рецесия в връзките на Русия със Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година и Путин няколко пъти предизвести, че Западът рискува да предизвика нуклеарна война, в случай че изпрати войски да се бият в Украйна.

Той изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през февруари 2022 година, предизвиквайки пълномащабна война след осем години спор в Източна Украйна сред украинските сили от една страна и проруските украинци и съветските поддръжници от другата.
Ядрена война?
В година на избори в Съединени американски щати, Западът се пробва да поддържа Киев против Русия, която в този момент управлява съвсем една пета от украинската територия и се превъоръжава доста по-бързо от Запада и Украйна.

Киев твърди, че се пази от завоевателна война в имперски жанр, предопределена да заличи националната му еднаквост. Русия твърди, че следените от нея региони в Украйна в този момент са Русия.

Путин изпрати поредност от обществени нуклеарни предизвестия до Съединени американски щати, ориентирани към разубеждаване на по-голяма интервенция в Украйна – ход, който съгласно Кремъл ще означи плъзгане към международна война.

Вашингтон твърди, че не е забелязал огромни промени в нуклеарната позиция на Русия, само че обществените нуклеарни предизвестия на Путин, които се разминават с изключителната нерешителност на руското управление във връзка с сходни забележки, посяха безпокойствие във Вашингтон.

Путин повтори, че потреблението на нуклеарни оръжия е посочено в нуклеарната теория на Кремъл, която дефинира изискванията, при които ще употребява такова оръжие: в отговор на нахлуване с потребление на нуклеарни или други оръжия за всеобщо заличаване или потребление на стандартни оръжия против Русия, „ когато самото битие на страната е сложено под опасност “.

Оръжията съществуват, с цел да се употребяват “, сподели Путин. „ Имаме си лични правила. “

CNN заяви в събота, че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън е била загрижена през 2022 година, че Русия може да употребява тактическо или бойно нуклеарно оръжие в Украйна.

Путин сподели, че в никакъв случай не е изпитвал потребност да употребява нуклеарно оръжие в Украйна.
Разговори?
Според президента Русия е подготвена за съществени договаряния за Украйна.

Русия е подготвена за договаряния за Украйна, само че те би трябвало да се основават на действителността, а не на желанието след използването на психотропни медикаменти “, сподели Путин.

Reuters заяви предишния месец, че предлагането на Путин за преустановяване на огъня в Украйна за заледяване на войната е било отхвърлено от Съединени американски щати след контакти сред медиатори.

Директорът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Уилям Бърнс предизвести по-рано тази седмица, че в случай че Западът не даде подобаваща поддръжка за Украйна, Киев ще загуби повече територия в интерес на Русия, което ще насърчи китайския президент Си Дзинпин.

Бърнс, някогашен дипломат на Съединени американски щати в Русия, сподели пред Сенатската комисия по разузнаването, че е в полза на Съединени американски щати да поддържат Украйна, с цел да ѝ разрешат да заеме по-силна позиция преди договарянията.

Путин сподели, че не има вяра на никого и Русия ще се нуждае от писмени гаранции за сигурност при положение на съглашение.

Не имам вяра на никого, само че имаме потребност от гаранции и те би трябвало да бъдат написани по този начин, че да сме удовлетворени “, сподели Путин.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР