Президентът Владимир Путин е поканил севернокорейския лидер Ким Чен Ун

...
Президентът Владимир Путин е поканил севернокорейския лидер Ким Чен Ун
Коментари Харесай

Путин е поканил Ким Чен Ун в Русия през септември

Президентът Владимир Путин е поканил севернокорейския водач Ким Чен Ун да посети Русия през септември във връзка Източния стопански конгрес във Владивосток. Това заяви РИА " Новости ", цитирайки Иван Мелников, зам.-пресдедател на Държавната Дума.

Диктаторът на Северна Корея, който до неотдавна бе подложен на интернационална изолираност, внезапно усили контактите си с основни за ползите си страни. Освен срещата с южнокорейския президент и идната на 12 юни историческа среща с американския президент Доналд Тръмп в Сингапур, през последните седмици той беседва в Пхенян с държавния секретар Майк Помпео и съветския външен министър Сергей Лавров.
Именно на срещата с Лавров е била предадена поканата за съветския конгрес, твърди Мелников.

В същото време няма прогрес за среща Путин-Тръмп, като съветският президент упрекна в понеделник за това вътрешнополитическите битки в Съединени американски щати. През март Тръмп сподели, че двамата водачи ще се срещнат скоро, само че тематиката бе изместена от следващите наказания против съветски олигарси и водачи, отравянето на Сергей Скрипал във Англия и ракетните удари в Сирия.
В изявление за националната телевизия ORF преди визитата му в Австрия съветският президент сподели още, че " в един от последните ни диалози Доналд сподели, че е угрижен от заплахата да избухне нова конкуренция във въоръжаването. Напълно съм склонен с него. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР