Президентът успя да насочи вниманието към проблеми и теми, към

...
Президентът успя да насочи вниманието към проблеми и теми, към
Коментари Харесай

Румен Радев на „Дондуков“ 2 - плюсовете и минусите според политолозите

„ Президентът съумя да насочи вниманието към проблеми и тематики, към които обществото е настроено сериозно, като по този начин притиска ръководещите за решаването на тези проблеми. На везните натежава обаче отрицателната оценка - президентът си позволи да не бъде президент, а политически състезател. Ролята на президента е тиха, не е роля за медии, за префокусиране, това е ролята на престижа, който би трябвало да може, когато има проблеми, да бъдат разрешавани с тихата медиация на сходен престиж “. Това сподели пред БНР политологът проф. във връзка четиригодишнината от встъпването в служба на президента.
По думите ѝ този вид опълчване и политическа игра е поляризирало обществото.
С коментар по тематиката се включи и политологът доцент:
„ Президентът стана водещ изразител на наклонността да се посочват нещата с същинските имена, да не се замитат следите... Макар да показва публични настроения той обаче не съумява да организира ефикасен разговор с по-широк набор от политически партии и с медиите “.
Според проф. Христова успеваемостта в дейностите на президента е доста ниска, а това не допуска добър разговор.
„ Румен Радев няма добра експертиза към себе си, може би тъй като е обвързван с доста другари, лоялно правилни хора, само че това не оправдава резултата. Тези хора не могат да бъдат консултанти в главните секторни политики, към които той декларира рецензия “.
По мотив визията на Румен Радев за ръководството на страната доцент Попиванов добави:
 Радев означи 4 години като президент - основни изречения от последната Радев означи 4 години като президент - основни изречения от последната
На 22 януари се навършват четири години от встъпването в служба на Румен Радев и Илияна Йотова като президент и вицепрезидент. Те отб...
„ Тезата на Радев от години насам е, че казусът на България е систематичен “.
Проф. Антоанета Христова съобщи, че не вижда президента като водач във външнополитически проект:
„ Когато си квалифициран за политиката, ти се справяш. Но когато не си и сложиш на ръба на копието нападението като само средство за реализиране на задачите, тогава резултатите не са положителни “.
Доц. Попиванов разясни, че Конституцията предписва определение пълномощия на президента във външната ни политика:
„ Често тези пълномощия са свързани с взаимоотношението. Но имаше блян тази му функционалност да му бъде подмолно отнета, което не съумя да способства за сполучлива и ефикасна роля на президента. Той обаче съумя да реализира относително добър разговор. Инициативата „ Три морета “ е значима поръчка, само че ще изисква занапред ужасно доста незнайни да бъдат решени “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР