Президентът ще връчи в петък третия мандат на партия по

...
Президентът ще връчи в петък третия мандат на партия по
Коментари Харесай

Нинова: Не можем да налагаме на президента на кого да връчи третия мандат

Президентът ще връчи в петък третия мандат на партия по своя преценка. Мая Манолова направи предложение да се съберем протестните партии и Българска социалистическа партия и да се консултираме на коя партия да връчи третия мандат, да изработим цели и да се консултираме по състава на Министерския съвет. Това заяви водачът на левицата Корнелия Нинова на брифинг.

" Ние разбираме, че обстановката е извънредно напрегната и прочувствена, по тази причина изисква висока степен на разсъдък ", уточни тя.
 Радев похвали Българска социалистическа партия за мъдростта, Нинова желае постоянен кабинет (ВИДЕО) Радев похвали Българска социалистическа партия за мъдростта, Нинова желае постоянен кабинет (ВИДЕО)
След като президентът Румен Радев се срещна с първата и втората политически сили " ИТН " и ГЕРБ, с цел да организира съвещания, п...

" Нашата позиция постоянно е била да има праволинейност, бистрота и непоклатимост в нашите позиции. Затова ние няма по какъв начин да погазим Конституцията и да сложим президента в неловката обстановка и да му постановяваме на кого да връчи третия мандат. Това е само в пълномощията на президента Радев. Не може партиите да го постановат.

За 5-годишен мандат в никакъв случай не сме си разрешили да му даваме решения. Ще изчакаме до петък. Ако го връчи на нас, ще стартираме диалози с другите партии, като първата ни задача е да издигнем министър председател, а по-късно да подготовим целите и да беседваме по персоналния състав ", съобщи още Нинова.

По отношение на бюджета и съответни политики, Нинова уточни, че Българска социалистическа партия ще водят диалози с протестните партии с съответните оферти на левицата. Но да се разисква партиите да споделят на президента на кого да даде мандата би било унизително и за него и до момента в историята не се е случвало, разкри още тя и добави, че Народното събрание би трябвало да се заеме с актуализацията на бюджета още тази седмица, до петък, когато президентът ще връчи и третия мандат.

Според Нинова, в случай че няма актуализация, това най-много ще засегне медиците на първа линия, които са изтощени от битката против COVID-19, ще има потребност от медикаменти - да вземем за пример Ремдесивир, преизчисляването на пенсиите, инфлацията изяжда каквото и да е нарастване на приходите. С някои от предложенията на служебния кабинет не сме съгласни, уточни тя във връзка с плана за актуализация, изработен от служебното държавно управление.
 Глас от Българска социалистическа партия: България се нуждае от постоянно държавно управление Глас от Българска социалистическа партия: България се нуждае от постоянно държавно управление
Ние сме длъжни да опитаме, тъй като България се нуждае от постоянно държавно управление. Това сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за Българи...

Нинова разяснява и мигрантската рецесия. " Ние бяхме основатели за приемане на едно решение да не се подписват квоти за банкет на бежанци. Оставаме на същата позиция от 44-то Народно заседание ".

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР