Президентът ще връчи утре националния флаг на антарктиците от 33-ата

...
Президентът ще връчи утре националния флаг на антарктиците от 33-ата
Коментари Харесай

Президентът ще връчи националния флаг на антарктиците от 33-ата българска полярна експедиция

Президентът ще връчи на следващия ден националния байрак на антарктиците от 33-ата българска полярна експедиция, оповестиха от прессекретариата на президента. Церемонията ще се състои от 14:00 часа в Гербовата зала в постройката на Президентството. 

Знамето ще одобри ръководителят на експедицията. За трета поредна година нашата експедиция ще плава към Ледения континент с българския проучвателен транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “.

Припомня, че Гърция следва да изпрати за първи път свои учени до Антарктида, които ще бъдат част от идната българска експедиция и ще пътуват на борда на изследователския транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий ".

Информацията оповести президентът на неправителствената организация „ Гръцко общество на полярната зона " (Hellenic Polar zone society) Симеон Константинидис, пенсиониран офицер от Военноморските сили на Гърция с опит в региона на океанографията и метеорологията.

Той бе участник в Международната полярна конференция за съдействие сред балканските страни в полярните райони по европейските стратегии EUPolarNet-2 и POLARIN, който се организира в Ахелой в края на септември.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР