Президентът ще свика Народното събрание на 21 юли, сряда, от

...
Президентът ще свика Народното събрание на 21 юли, сряда, от
Коментари Харесай

Радев свиква парламента на 21 юли. ИТН отвори вратите за диалог, заяви президентът |

Президентът ще свика Народното събрание на 21 юли, сряда, от 9 часа, разгласи самият Румен Радев тази заран.

Депутатите ще се съберат в остарялата постройка, на площад " Народно заседание ", където заседаване и 45-ият парламент.

Радев поздрави " ИТН " за изборната победа и разяснява, че с решението си от през вчерашния ден (да преразгледа оповестения в началото състав на кабинета - б.р.) партията е подхванала " отваряне на вратата към разговор, към намиране на консенсус по отношение на проблемите на българската политическа система ". 

„ Партиите най-накрая би трябвало да намерят пътя един към различен. Няма различен метод. Тук е въпрос на разговор и на намиране на общ метод и позиции ”, добави той.

Според президента " всички чакаме от тях да продължи демонтажа на порочния управнически модел, да се пресекат кражбите, да се укрепи държавността, да намерим най-накрая излаз от икономическата рецесия, от несправедливостта и бедността ".

Сега, през днешния ден е българската политическа беритба. Очаквам българските политици да са на висотата ето на тези хора. Те са техния образец, съобщи Радев, който бе измежду комбайнери от село Професор Иширково.

Запитан за концепцията служебното държавно управление да стане постоянно, той отговори:

„ И предложенията, и одобряването на едно такова решение зависят от българските народни представители, от свободната воля на самите министри и най-много от намирането на консенсус и сливане към ясни правила и цели в името на бъдещето на България ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР