Президентът ще разговаря с наши сънародници в Берн Възможностите за

...
Президентът ще разговаря с наши сънародници в Берн Възможностите за
Коментари Харесай

Румен Радев на двудневно посещение в Швейцария

Президентът ще беседва с наши сънародници в Берн Възможностите за поощряване на търговско-икономическото и капиталово съдействие сред България и Конфедерация Швейцария, партньорството на двете страни в областта на образованието и науката, съдействието в региона на защитата и сигурността ще бъдат измежду тематиките, които българският държавен глава Румен Радев ще разиска в границите на започващото през днешния ден двудневно публично посещаване в Конфедерация Швейцария по покана на федералния президент Ули Маурер.
 
Българският държавен глава ще бъде посрещнат с публична гала от швейцарския си сътрудник Ули Маурер във военно-въздушна база „ Мейринген “. Двамата президенти ще управляват пленарните диалози сред формалните делегации на България и Швейцария.
 
Във военно-въздушна база „ Мейринген “ Румен Радев и Ули Маурер ще следят обучение „ Alpha Scramble “ - бърза реакция за политане със самолети FA18, при положение на сигнал за нарушение на въздушното пространство на страната. 
 
В постройката на българското посолство в Берн, президентът Румен Радев ще беседва с наши сънародници, които живеят и работят в Швейцария. Тенденцията от последните четири години демонстрира двойно нарастване на българите, които се откриват дълготрайно в Швейцария.
 
По данни на посолството ни към края на 2018 година българските жители пребиваващи в страната са към 12 000 души, като тази статистика не включва придобилите швейцарско поданство българи, чиито брой също е осезателен. Българската общественост е съсредоточена главно в кантоните Цюрих, Женева, Берн, Во, Тичино, Ааргау, Базел, Фрибург и Сент Гален. В пет от градовете действат български учебни заведения. -->
 
По време на формалната си аудиенция в Конфедерация Швейцария българският държавен глава ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР