Президентът ще подпише и издаде указа за изборите догодина в

...
Президентът ще подпише и издаде указа за изборите догодина в
Коментари Харесай

Румен Радев разкри дали ще се кандидатира пак за президент

 Президентът ще подпише и издаде указа за изборите следващата година в период, както е по Конституция, а самият декрет ще бъде оповестен в Държавен вестник на 26 януари, това заяви той пред Дарик радио.

" Вие може ли дадете гаранция, че през април или май ситуацията ще бъде по-облекчена в сравнение с през март ", разяснява Радев и по този начин даде да се разбере, че не е се отказал от желанието да насрочи вота на 28 март. 

По думите му, откакто показал вероятната дата внезапно доста хора и партии излезли от летаргията и се сетили, че наближават избори. Той разясни, че 28 март е дата в период съгласно Конституцията. Той разясни, че е пореден по тематиката, а всеки който има упоритостите да ръководи, би трябвало да потвърди, че може да се оправи и да ръководи страната в едни непрекъснати рецесии. По думите му целия свят е във всевъзможни по тип рецесии и няма да се върнем към така наречен нормалност.

Според него тези, които в този момент са на власт би трябвало да покажат, че най-малко могат да провеждат изборите. Радев призна, че при тази по-ранна дата ще е по-трудно за по-малките партии, които нямат структури, само че все пак посочи, че те по този начин могат да покажат дали мигат да активизират гласоподавателите си. Той разясни, че няма алтернатива сред избори и здравето на хората.

Президентът сподели още, че чува причините на специалистите и ще ги има поради при подписването на указа и финалното решение по кое време ще е вотът. Той пожела да разяснява дали чака длъжностен кабинет или съдружно държавно управление след вота. По думите му,  каквото и да е то, ще бъде формирано мъчно, а Народно събрание ще бъде фрагментиран. Радев съобщи, че в никакъв случай не е бягал отговорност и в случай че се наложи да сформира служебно –ще го направи. По думите му обаче един подобен длъжностен кабинет ще има доста значими задания – освен да ръководи България в динамичен и спешен интервал, само че трябвало да демонтира и " порочния управнически модел ", както и да покаже, че страната може да се ръководи транспарантно.

" Ако реша да се кандидатирам за президент, няма да се моли или влиза в подмолни сделки с партийни централи, сподели той и разясни, че той е в разговор с хората ", сподели Радев. Той поясни, че за него не е значимо какъв брой време ще бъде президент, а какъв държавен глава ще бъде. Амбицията му била, до момента в който е на този пост, да работи за правата и просперитета на българите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР