Президентът ще даде време на Народното събрание да промени Изборния

...
Президентът ще даде време на Народното събрание да промени Изборния
Коментари Харесай

Вторият мандат: Президентът не каза кога ще го връчи на "Има такъв народ"

Президентът ще даде време на Народното събрание да промени Изборния кодекс и да актуализира бюджета. Това ще стане до момента в който тече процедурата за сформиране на постоянен кабинет.

Румен Радев не разгласи по кое време ще връчи мандата на " ИТН " и съобщи, че ще остави Народното събрание да свърши изтъквам " потребна работа ". Премиерът Борисов го упрекна, че бави втория мандат и предизвести, че новите изборни правила заплашват с неуспех идващия избор.

Президентът не разгласи по кое време ще връчи втория мандат, само че сподели, че Народното събрание има потребност от време с цел да одобри значими закони. Според Румен Радев е рано да се приказва за третата партия която би получила мандат, не е съществено да се приказва и за служебно държавно управление на този стадий от конституционната процедура. Коментарите си направи на събитие по залесяване в Плана планина.

Няма избран период в конституцията сред връчването на първия и втория мандат, безапелационен е президентът. Според него би трябвало да се даде късмет на Народното събрание да работи.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Защото тази процедура не може да бъде разтеглена до безспир и още един път се надявам това в допълнение време да бъде вложено в разговор и единодушие, с цел да намерим консенсуса и да имаме със необятна парламентарна поддръжка постоянно държавно управление, обединено от ясни правила и цели “, съобщи Румен Радев.

Президентът разгласи, че Народното събрание би трябвало освен да ремонтира изборния кодекс, а и да актуализира бюджета.

Президентът беше безапелационен, че би трябвало да се търси ценностна рамка за сформиране на постоянно държавно управление, а безпринципните обединения съгласно него ще задълбочат рецесията.

Той разяснява и интернационалните кавги, свързани със шпионските мрежи откакто външния министър в оставка Екатерина Захариева го укори тази заран от ефира на bTV, че не е взел отношение. Според президента отговорността за пробива в сигурността на информацията у нас е отговорност на институции - подчинени на държавното управление. Шпионския скандал с военното разузнаване злепоставя надълбоко България, добави президента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР