“Президентът сформира една нерегистрирана партия на властта. Не е тайна,

...
“Президентът сформира една нерегистрирана партия на властта. Не е тайна,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Президентът сформира една нерегистрирана партия на властта

“Президентът образува една нерегистрирана партия на властта. Не е загадка, че се чака доста съществено присъединяване на президентския тим на локалните избори. ", съобщи в изявление за Дарик радио съпредседателят на “Продължаваме Промяната - Демократична България ” Христо Иванов.  " През избрани неофициални контакти в Пловдив могат да се проследят избрани вектори и в правосъдната власт. Ако се стигне до освобождението на Иван Гешев, къде ще застане да вземем за пример ръководителят на Върховния административен съд? ”, попита той.

Иванов посочи като притеснителен обстоятелството, че в последните две години президентът Радев натрупа власт в администрацията и че сякаш слабата по конституция фигура на президента се е оказала доста мощна " посредством изплуването на един авариен парламентарен модел, който по план е трябвало да е единствено краткотраен ". Особената заплаха в него е, че не е ясно по какъв начин и дали излъченото от президента служебно държавно управление се управлява от него, изясни съпредседателят на Демократична България. “Затова едно постоянно парламентарно държавно управление ще приключи безотговорното служебно държавно управление и паралелите с 16-а руска република ”, сподели Иванов.

Според съпредседателя на Демократична България възможностите за реализация на първия мандат не са огромни, а и не вижда огромно предпочитание у самата ГЕРБ да го осъществя, по-скоро с този си опит тя се опитвала да отбрани името си. Той отхвърли и разновидността гласуването да бъде скрито, тъй като “то на процедура е очевидно - който гласоподава скрито, гласоподава друго от това, което се чака от него ” и не е въпросът в това дали ще се намерят спомагателни 10 депутати към недостигащите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, които да влизат и излизат от залата. “Да речем, че този кабинет мине, след това по какъв начин ще действа той, без да има ясно устойчиво болшинство? ”, попита Иванов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР