Президентът Себастиан Пинера обяви днес, че Чили няма да бъде

...
Президентът Себастиан Пинера обяви днес, че Чили няма да бъде
Коментари Харесай

Заради протестите в Чили отменят форума АТИС

Президентът Себастиан Пинера разгласи през днешния ден, че Чили няма да бъде хазаин на форума, отдаден на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие, който трябваше да се организира в Сантиаго на 16 и 17 ноември.


Причината за анулацията на семейството са вълните от протестни придвижвания, обхванали южноамериканската страна в продължения на седмици, откакто държавното управление предложи повишаване на цените на градския превоз. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и китайският му сътрудник Си Дзинпин бяха измежду гостите на форума и съгласно мнозина съществена тематика в разговорите сред двамата е щяла да бъде комерсиалната договорка и нейното завършване.
Синхрон - Себастиан Пинера - президент на Чили: Това е доста мъчно решение, решение което ни носи доста болежка и което докара до анулацията на форума АТИС и до тази на Конференцията за смяната на климата на Организация на обединените нации, която трябваше да се организира през декември. Като президент Чили, постоянно би трябвало да слагам проблемите, ползите и потребностите на нашите жители преди всичко.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР