Президентът Румен Радев заяви преди лидерската среща в Брюксел, че

...
Президентът Румен Радев заяви преди лидерската среща в Брюксел, че
Коментари Харесай

Радев в Брюксел: Пречупихме пандемията без локдаун, не сме заплаха за Европа

Президентът Румен Радев съобщи преди лидерската среща в Брюксел, че България не съставлява опасност, поради високите равнища на заболеваемост и ниските равнища на имунизация, написа БГНЕС.

" В никакъв случай не може да се твърди, че България е опасност. Пандемията е доста динамична като разпространяване в другите страни и мъчно се откриват единни стандарти в  Европа, изключително във връзка с напредването ", акцентира президентът. 

Президентът уточни, че страната ни прави всичко допустимо и че служебното държавно управление е основало всички нужни условия който желае, да може да се имунизира.
" Важно е, че България съумя да пречупи пандемията, без да затваря страната, което щеше да има пагубни последствия върху стопанската система, обществения живот, образованието. Отстъплението на заболяването, което виждаме в България, би трябвало да използваме за подсилване на нашата здравна система ", добави Радев.

В отговор на въпрос за връзките сред Европейски Съюз и Русия, президентът означи, че напрежение съществува, само че редица европейски водачи са изразили мнение, че би трябвало да се търси разговор за реализиране на  деескалация. 
" В случая става по този начин, че сигурността на Европа, както съобщи и президентът Макрон, се разисква сред Русия и Съединени американски щати, а Европа липсва в този разговор ", разяснява Румен Радев.

Според него Европейски Съюз следва да търси разговора, да сложи ясно европейските условия, които да подсигуряват сигурността.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР