Президентът Румен Радев заяви от Брюксел, че е крайно време

...
Президентът Румен Радев заяви от Брюксел, че е крайно време
Коментари Харесай

Радев: Крайно време е да се намери изход от тази политическа криза

Президентът Румен Радев съобщи от Брюксел, че е извънредно време да се откри излаз от тази политическа рецесия, в която се намираме сега.

" Силно се надявам разсъдъкът да вземе връх, като нашите народни представители най-накрая конституират това Народно заседание. Това значи да се обединят най-малко към ръководителят на Народното събрание, с цел да може то да стартира да действа. Да стартираме и консултациите, тъй като сега и това не можем да създадем. Най-важното е механизмът на работа на това Народно заседание. Ние чакаме да даде артикул, а сега се занимава с вътрешни проблеми. Учудващо е, че още при започване на Народното събрание вместо да даде резултат, то стартира с конституционна рецесия ", уточни Радев. 

Президентът акцентира, че е доста значимо да бъдат признати бюджетът, както и квалифицираните от служебното държавно управление проектозакони по Плана за възобновяване и резистентност. 

На въпрос по какъв начин ще разяснява думите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която загатна за заличаване на парламентаризма и еднолична власт, Радев беше сбит: " Лидерите на политическите партии, изключително парламентарно показаните, би трябвало да поемат най-накрая своята отговорност и да създадат по този начин, че да привлекат по този начин българските жители към урните, че да имат едно доста по-сериозно посланичество и да не се стига дотук ", добави президентът. 
https://www.facebook.com/novanewstv/videos/654907912871760/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР