Президентът Румен Радев заяви, че започва да се връща държавността

...
Президентът Румен Радев заяви, че започва да се връща държавността
Коментари Харесай

Румен Радев: Започва да се връща държавността в България

Президентът Румен Радев съобщи, че стартира да се връща държавността в България, а това е най-важната задача на това държавно управление. Коментарът във връзка служебния кабинет президентът направи преди откриването на паметника на починалите във войните в дряновското село Руня.

Радев разяснява дали се прави чистка в администрацията:

„ Чистка, прелом и така нататък – аз да ви запитвам, вие спомняте ли си къде бяха медиите, когато ръководството на Борисов реализира разгром над цялата администрация, над службите за сигурност, стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха. Включително предходната година, в случай че си спомняте, единствено от ДАНС над 50 индивида бяха освободени. Тогава трябваше да се задават тези въпроси и мисля, че е време да освободим България от чувството, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете “.

Радев съобщи още, че за два месеца същинска проверка на предходното ръководство не може да бъде направена:

„ За два месеца е безусловно наивно да си мислим, че може да се направи проверка за 10 година ръководство. Но както заявих и при представянето на новия кабинет, той е задължен там, където може, да даде светлина за метода, по който се е управлявала България. Разбира се, всички случаи, които и бъдат открити, на нарушавания на закона, на корупционни практики, би трябвало да бъдат и показани и пресечени “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР