Президентът Румен Радев заяви, че за него е огромно удоволствие

...
Президентът Румен Радев заяви, че за него е огромно удоволствие
Коментари Харесай

Румен Радев: Не различията са проблем на човечеството, а разделението и омразата

Президентът Румен Радев съобщи, че за него е голямо наслаждение още веднъж да бъде хазаин на тържествената вечеря ифтар по случай свещения за всички мюсюлмани месец Рамазан

"Правя го от почитание към традициите на мюсюлманите в нашата страна. Правя го и тъй като ифтар символизира положителната воля, положителното съгласие, съдействието сред религиозните общности в България. Защото способства за междурелигиозния и междуинституционалния разговор в нашето общество ", съобщи президентът Румен Радев, представен от

"По силата на традициите идният месец е отдаден на богоугодни каузи, на молебствия и състрадание, на прояви на публичен морал, уточни президентът. Още повече в предизвикателни времена като днешните, човек е предназначен да вниква в смисъла и смисъла на духовната храна, " означи президентът. Той уточни, че през многовековната си история българският народ е построил устойчива просвета на съгласие сред другите религиозни общности и през днешния ден продължава по същия път. Нашите сънародници го демонстрират и през днешния ден, когато в изискванията на тежка икономическа и обществена рецесия отварят сърцата и домовете си за хората, търсещи избавление от войната в Украйна, уточни президентът Радев.

Той благодари на посланиците на десетки страни от целия свят, че споделят тази свещена вечеря.

"Нека използваме този случай, с цел да осъдим дружно експанзията на братоубийствената война, която опустошава Украйна, съобщи президентът. Той прикани за нейното неотложно преустановяване. Историята ясно е посочила, че не разликите са проблем на човечеството, а разделянето и омразата. Войната не взема решение проблемите, в противен случай, задълбочава ги като предизвиква гибел и страдалчество. Истинската победа не се печели с експанзия и заличаване, а с мир и съгласие ", акцентира президентът Румен Радев.

Той изрази своето удовлетворение от взаимната му работа с управлението на основното мюфтийство в лицето на Мустафа Хаджи. Само преди отбелязахме 60-годишния празник на Мустафа Хаджи и дано всички му пожелаем здраво здраве, сили и мъдрост в виновната му задача на нравствен лидер на мюсюлманската общественост в България, сподели Румен Радев. Той пожела на всички мюсюлмани в България здраве и благополучие, гражданско, етническо и човешко съгласие.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР