Президентът Румен Радев заяви, че трябва да чуе първо премиера

...
Президентът Румен Радев заяви, че трябва да чуе първо премиера
Коментари Харесай

Радев: Трябва да чуя първо премиера за Северна Македония

Президентът Румен Радев съобщи, че би трябвало да чуе първо премиера Кирил Петков по тематиката за Северна Македония. Държавният глава не отговори съответно дали ще свика КСНС, каквото искане насочи министър-председателят.

Нито интеграцията на Северна Македония, нито въздушният суверенитет на България, могат да бъдат обект на сделки. За човешките права не се договаря и няма пазарлък, разяснява Радев.

„ Колкото по-тясно ръководещите се придържат към формалната българска позиция, изразена в признатите от Народното събрание документи, на последния Консултативен съвет, колкото по-дълбоко се вслушват в гласа на българите у нас и в Северна Македония, колкото по-отговорно се държим като член на Европейски Съюз и се придържаме правилата на Съюза, толкоз по-лесно ще ни бъде в политиката и решенията по отношение на РСМ”, акцентира Радев.

" КСНС е орган за подкрепяне на разговора и за търсене на общо решение в името на значими национални цели. Ако се търси необятен народен консенсус във връзка с Република Северна Македония, то подобен освен има, само че той е и мощно изразен и би следвало ръководещите да са наясно с него. Ако задачата е подкрепяне на разговора в границите на самата коалиция, би трябвало ясно да се каже какви са аргументите за това - има ли напредък в Република Северна Македония по контракта и има ли смяна в позициите на нашите европейски сътрудници. По този въпрос би трябвало да чуя министър-председателя ", съобщи президентът.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/690366625568776/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР