Президентът Румен Радев заяви, че ще обяви утре сутрин кога

...
Президентът Румен Радев заяви, че ще обяви утре сутрин кога
Коментари Харесай

Президентът Радев ще каже утре кога ще връчи втория мандат

Президентът Румен Радев съобщи, че ще разгласи на следващия ден заран по кое време ще връчи втория мандат.

" Няма да бавя процеса, ще се съобразя и с напъните на партиите да образуват държавно управление, в случай че могат. Но също по този начин и да имат опция за пълноценна акция, а тя не може да се случи през август. Така че още на следващия ден заран, връщайки се в България, ще кажа по кое време ще връча мандата ", съобщи Румен Радев.

Президентът отхвърли да разяснява на кого ще връчи третия мандат преди да е завършила процедурата по втория.

Румен Радев разяснява и рецензиите на ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който през вчерашния ден го прикани да спре да лети, а " да вземе да кацне ".

" Инсталирането в българската политика на тежко компрометирани фигури като господин Пеевски и опцията те да си придават тип на евроатлантици, да раздават правораздаване наляво и надясно, да се трансформират в морални стожери, демонстрира че нашата политическа система е тежко заболяла и методът да я възстановим е посредством тежка хирургия. И тази хирургия, скалпелът, е в ръцете на българските гласоподаватели, когато има последващи избори ", сподели президентът.

Президентът не даде съответна оценка за това дали държавното управление се оправя съответно с потушаването на пожарите като съобщи, че това е обект на разбор след потушаването им. Благодари на всички, които вземат участие в гасенето на огнената буря и съобщи, че страната ни има потребност от още техника и съоръжение.

" Искам да изразя дълбоката си признателност към пожарникарите, военнослужещите, локалната власт и доброволците за най-важното - че няма жертви. Оттук нататък чакам преди всичко да стартира незабавно описването на вредите и тяхната отплата.

Всеки път си вадим поучения от тези пожари и най-накрая би трябвало да създадем условия да има задоволително средства - противопожарни машини, хеликоптери, съоръжение на чиновниците и е извънредно значимо това да не се не помни след следващия пожар. Силно се надявам след потушаването на тези пожари да има деликатно отношението към тези качества, тъй като имаме добре готови хора, нямаме техника ", посочи той.

Държавният глава е във Англия за Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общественост.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР