Президентът Румен Радев заяви, че ще обяви утре сутрин кога

...
Президентът Румен Радев заяви, че ще обяви утре сутрин кога
Коментари Харесай

Президентът Радев казва утре кога ще връчи втория мандат

Президентът Румен Радев съобщи, че ще разгласи на следващия ден заран по кое време ще връчи втория мандат.

" Няма да бавя процеса, ще се съобразя и с напъните на партиите да образуват държавно управление, в случай че могат. Но също по този начин и да имат опция за пълноценна акция, а тя не може да е през август. Така че на следващия ден заран, още щом се върна, ще кажа по кое време ще връча мандата ", съобщи Румен Радев.

Държавният глава е във Англия за Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общественост.

По време на форума той е провел серия двустранни срещи, измежду които и с унгарския министър председател Виктор Орбан. След диалозите с унгарския министър председател Радев за следващ път прикани да се търси завършек на спора в Украйна посредством дипломация.

" Вярвам, че на тази война е извънредно време да бъде комплициран край и въпросът не е просто в даването на оръжия и муниции. Трябва да разберем характера на тази война. Основният фактор - това са хората и най-накрая би трябвало да го разберем. Ако продължаваме да водим същия жанр война със същата активност, ще стигнем досега, в който Украйна ще остане без хора на бойното поле. И тогава, в случай че не продължим да поддържаме Украйна, ще компрометираме интернационалното право и полезности. Но в случай че продължим да я поддържаме - по какъв начин, ще изпратим хора ли? Това е неуместно. Колкото по-бързо се употребява дипломация за разрешаването на военните спорове, толкоз по-бързо ще избегнем тази политическа и морална рецесия ", съобщи Радев.

Гледайте онлайн тук или на




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР