Президентът Румен Радев заяви, че недоволството в армията е обяснимо,

...
Президентът Румен Радев заяви, че недоволството в армията е обяснимо,
Коментари Харесай

Радев: Недоволството на хората с пагони е обяснимо, политическите реакции са неадекватни

Президентът Румен Радев съобщи, че недоволството в армията е обяснимо, а политическите реакции на проблемите им назова несъответстващи. Радев направи изявлението в страницата си във " Facebook ", два дни откакто военните водачи от авиобаза " Граф Игнатиево " отхвърлиха да летят.

" Напрежението в бранш " Сигурност " е обезпокоително. Кадровата рецесия в Българската войска се изостря. Полицаите и пожарникарите стачкуват, военните водачи прекратиха плановите полети ", съобщи президентът.

" Недоволството на хората с пагони е обяснимо – за него има обществени, механически и психически аргументи. Политическите реакции на казуса са несъответстващи ", споделя президентът. Той декларира, че почтени хора са били упрекнати в лакомия, протест и незаконно държание и показва, че доста от тях рискуват живота си, изпълнявайки служебния си дълг.

" Да желаят от тези доблестни мъже държание на камикадзе, могат да си разрешат единствено политици с безупречен морал на самураи. Недопустимо е да се уязвява достойнството на хората с пагони ", споделя още Румен Радев. Той приканва за отговорно отношение към проблемите на националната сигурност с думите " " Политическият възторг не може да замести управническите решения ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР