Президентът Румен Радев заяви, че не изключва хипотезата за връчване

...
Президентът Румен Радев заяви, че не изключва хипотезата за връчване
Коментари Харесай

Радев не изключи връчване на трети мандат, Нинова: Ще решаваме

Президентът Румен Радев съобщи, че не изключва хипотезата за връчване на трети мандат и изиска да чуе готовността на Българска социалистическа партия за това. Социалистите са третата подред парламентарна мощ, представители на която той одобри на "Дондуков " 2 за съвещания.

Имаме поредна политика и ясни и съответни решения, уточни в отговор соцлидерката Корнелия Нинова.
Тя съобщи, че Българска социалистическа партия счита, че поради тежката рецесия е належащо да се сформира устойчиво държавно управление. Няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ, считаме, че този модел би трябвало да се промени, акцентира тя.

Нинова повтори декларираното след Националния съвет на Българска социалистическа партия в събота, че в случай че бъдат потърсени, могат да дадат поддръжка за кабинет на "Има подобен народ " под условия, които включват ограничения в пандемията, проверка на предходното ръководство, проекта за възобновяване, промени в изборното законодателство.

Ако третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, ще съберем нашите групови органи и ще решим какво да вършим, съобщи Нинова.

В началото на диалога президентът акцентира, че е значим дългогодишният опит и обичаи на Българска социалистическа партия за намиране на баланс поради амбициозния дневен ред на Народното събрание и очертаването на времевия небосвод за сформиране на държавно управление със солидна парламентарна поддръжка.

Освен това Радев акцентира, че хиляди българи свързват с Българска социалистическа партия надежата си за по-социална и обективна България.

Предизвикателствата пред страната ни са значими и изискват сформиране на отговорно и оперативно ръководство по допустимо най-бързия метод, съобщи президентът. В същото време този кабинет не може да бъде плод на безпринципни обединения, те единствено могат да задълбочат рецесията, още веднъж акцентира Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР