Президентът Румен Радев заяви, че България ще направи всичко възможно,

...
Президентът Румен Радев заяви, че България ще направи всичко възможно,
Коментари Харесай

Радев категоричен: България ще стори всичко, за да защити въглищните си централи

Президентът Румен Радев съобщи, че България ще направи всичко допустимо, с цел да отбрани въглищните си централи, това е и идея, която той е приел. Това сподели президентът на въпрос дали страната ще успее да отбрани пред Европейска комисия датата 2040 година за затваряне на централите, предава Българска телеграфна агенция.

„ Трябва зелена договорка, би трябвало зелен преход, само че той би трябвало да бъде разгръщан доста деликатно, тъй че страни като България да не изгубят своята конкуренция и да не платят една доста висока цена “, съобщи президентът Радев. Той напомни, че на Съвета на Европейски Съюз през май т.г., в който взе участие, дружно с страни като Полша, Гърция, Унгария, са постигнали унищожаване на цяла точка от декларацията, която трябваше да бъде призната и да форсира неимоверно този преход.

„ Ще отстояваме нашите въглищни централи, тъй като все още те дават нашата автономност и самостоятелност, дават балансиращите мощности в нашата енергийна система, дават оня микс, от който България има потребност и няма с какво да размени, сподели президентът. Това са дълготрайни процеси, дълги години не беше взето безусловно никакво решение и ще създадем по този начин, че енергийният комплекс „ Марица Изток “ освен да се резервира, само че да се развива като енергийното сърце на България “, сподели президентът. Той добави, че в комплекса дружно с въглищата, при добра политика и технология за понижаване и хващане на нездравословните излъчвания, би трябвало да се разпростират и други нови технологии за произвеждане на сила.

Президентът Румен Радев сервира цветя на Паметника на летеца до постройката на Народното събрание във връзка Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.

По-рано денем ДАНС влезе в Мини Марица Изток, само че още не са ясни детайлности за акцията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР