Президентът Румен Радев заяви, че ако отново бъде избран за

...
Президентът Румен Радев заяви, че ако отново бъде избран за
Коментари Харесай

Киселова: Радев предлага изменения и допълнения към Конституцията

Президентът Румен Радев съобщи, че в случай че още веднъж бъде определен за държавен глава ще показа нов план за Конституция. Имаме ли потребност от конституционна промяна и до какво би довела тя?
" Става дума за промени, които да внесат промени и допълнения към настоящата Конституция. Това, което през вчерашния ден президентът сподели, се отнася до допълнение на опцията на жителите да сезират Конституционния съд (КС). Президентът посочи, че става дума и за промени в закона за Конституционен съд, за което е нужен настоящ парламент ", разяснява специалистът по конституционно право доцент Наталия Киселова в " България заран ".
Тя показа терзанията си, че част от жителите към този момент си показват по какъв начин оспорват правосъдни решения и административни актове. Но не става дума за това, безапелационна е доцент Киселова.
" Това е негово поредно държание. Беше отговор на въпрос, не е направил особено изказване. Радев не е коментирал други оферти, беше в подтекста на започване на мандата на двама от съдиите в Конституционен съд ", посочи специалистът по конституционно право пред Bulgaria ON AIR.

Тя призна, че законодателството ни през последните години не е от най-хубавите, само че означи, че още в Конституцията би трябвало да се планува кои са критериите, по отношение на които би трябвало да бъде сезиран Конституционен съд.

" Окончателният лист на народните представители би трябвало да стане явен в неделя и да бъде показан на обществото в понеделник-вторник. Около 24-25 ноември е допустимо да бъде публикуван декрет за привикване на Народното събрание ", съобщи доцент Киселова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР