Президентът Румен Радев защити смяната на шефа на ДАНС и

...
Президентът Румен Радев защити смяната на шефа на ДАНС и
Коментари Харесай

Президентът за смяната в ДАНС: Огромна корупция и чужди шпиони

Президентът Румен Радев отбрани промяната на шефа на ДАНС и я стимулира с неналичието на резултати в битката с корупцията.

" Виждате какъв проблем се бе отворил за националната сигурност, когато ДАНС обслужва избрани партии и персони, а не националния интерес. За това нямаме никакви резултати в битката с корупцията по високите етажи на властта. Както те самите признават, години наред непознати шпиони работят из България. Това е затваряне на очите за големи нарушавания, големи корупционни кавги, без никакво деяние ", уточни Радев пред български публицисти в Рим, където бе признат на визита при папа Франциск.

Преди ден Радев Радев указа за освобождението на Димитър Георгиев от поста ръководител на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) и назначи на негово място препоръчаният по-рано денем от служебното държавно управление Пламен Тончев.

Новото управление на ДАНС ще потвърди качествата си с работа, разяснява Радев в отговор на въпрос дали новият началник е задоволително добре квалифициран.

Новият началник на ДАНСдълго време е оглавявал териториалната дирекция във Враца, а предходната година е бил изместен на същата управителна позиция в Кюстендил. Преди да работи в ДАНС е бил във врачанската конструкция на ГДБОП.
Радев сподели още, че не му е докладвано, че служебният вътрешен министър няма достъп до класифицирана информация, само че напомни, че по закон обаче всички министри получават подобен достъп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР