Президентът Румен Радев заподозря всички партии в парламента в заговор

...
Президентът Румен Радев заподозря всички партии в парламента в заговор
Коментари Харесай

Радев заподозря всички партии в парламента, че се наговарят за „свой“ главен прокурор


Президентът Румен Радев заподозря всички партии в Народното събрание в скрит план за назначение на комфортен основен прокурор. Този път Радев даже не конкретизира кои са политическите сили в комплота, а съобщи непосредствено и наедро:

„ Това, което се случва сега, подухва подозрения, че парламентарно показаните партии търсят да назначат собствен човек в стола на основния прокурор. ”

Каза го апропо, след присъединяване си в събитието „ Зеленият преход на страните от ЦИЕ “, на което участва и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Радев разяснява и избора на Борислав Сарафов за изпълняващ функционалностите на основен прокурор:

„ Виждаме по какъв начин загърбва своите правила и достолепие, с цел да вземеш властта, прегръщайки най-големите си съперници. Това се трансформира в сложна задача ”, цитира го Нова ТВ.

Според него функционалността „ краткотрайно изпълняващ основен прокурор “ е извънредно комфортна за задкулисието. Радев натърти, че назначението на Сарафов не минава през детайлната процедура за избор на основен прокурор и през декрет на президента. „ В същото време той се употребява с всички пълномощията на основен прокурор “, добави Радев.

Държавният глава не подмина и тематиката за войната в Украйна. По думите му страната ни не е част от самодейността за 1 млн. снаряда. Според Румен Радев, в случай че държавното управление вземе това решение, то ще е неточност.

Как може да е неточност едно решение, което ни сближава с Европа и отдалечава от Кремъл, и което е единственото вярно, когато агресор е нападнал суверенна страна, Радев не разяснява. Впрочем никой и не го попита това.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР