Президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи

...
Президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи
Коментари Харесай

Президентът започва консултации за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев стартира съвещания с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание. Държавният глава ще одобри на „ Дондуков “ 2 представители на парламентарните групи на „ ГЕРБ-СДС “ и на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

От 15.00 часа президентът Румен Радев ще одобри в президентската институция представители на парламентарната група на „ ГЕРБ-СДС “, а от 17.00 часа – на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Очаква се в идващите дни президентът да се срещне и с останалите парламентарни групи в 49-ото Народно заседание.

След това по Конституция той би трябвало да връчи първия изследователски мандат за сформиране на постоянно държавно управление на най-голямата по бройка парламентарна група, в тази ситуация тази на ГЕРБ-СДС. Тя ще разполага с една седмица, с цел да предложи състав и конструкция на Министерския съвет, който да бъде гласуван от Народното събрание.

Ако от ГЕРБ не се оправят със задачата, Радев ще даде втория мандат на коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “, които са идващите по бройка.

Ако и те се провалят, президентът ще направи трети, финален опит, само че този път партията ще е по негов избор. В случай че и тя не сформира държавно управление, Радев още веднъж ще разпусне Народното събрание, ще насрочи нови избори, а страната ни ще продължи да се ръководи от длъжностен кабинет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР