Президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи

...
Президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи
Коментари Харесай

Румен Радев на консултациите с ГЕРБ-СДС: Изправени сме пред политическа криза

Президентът Румен Радев стартира съвещания с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно заседание за връчване на мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на сегашния парламент. За диалози той посрещна представители на ГЕРБ-СДС.

" Това е провокационен за страната ни миг, изправени сме пред политическа рецесия. Бъдещето на жителите зависи от решенията на политиците. Дълбоката рецесия, която ни обхвана породи стремежът към смяна. Народното събрание би трябвало да свърши не малко работа, с цел да подсигурява действието на страната най-малко до края на годината. Актуализацията на бюджета, приемането на законодателни промени за пускане на Плана за възобновяване и резистентност не търпят отсрочване, уповавам се партиите да влязат в конструктивен разговор ", съобщи Румен Радев.

„ България чака по-силна поддръжка в съюзите, в които членува, чакаме да работим още по-ефективно и а да използваме всяка опция, с цел да отстояваме националния интерес и да не позволяваме страната да остане в периферията на Европа. Това изисква амбициозна, съответна и поредна външна политика”, добави Радев.

" Политическите партии имат голяма отговорност в изискванията на рецесия. Ако не се случи съставянето на държавното управление при връчването на мандата на първата политическа мощ, в случай че бъде връчен мандат на парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще върнем мандата допустимо най-бързо ", съобщи Десислава Атанасова.

Срещите трябваше да започват с представители на „ Продължаваме промяната “, само че те не пристигнаха на „ Дондуков “ 2.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР